+381 (060) 05 99 016 ivanaeskulap@gmail.com

 

Dom za smeštaj odraslih i starijih “Eskulap centar” bavi se smeštajem i negom odraslih i starijih osoba.
Nega ukljčuje smeštaj, ishranu, nadzor i pomoć u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba i opštu i zdravstvenu negu i aktivnosti koju obavljaju medicinske sestre i medicinski tehničari uz kontrolu lekara tj doktora medicine.

Medicinska nega – medicinska nega starih

Korisnicima doma za smeštaj odraslih i starijih “Eskulap centar” omogućena je zdravstvena zaštita po propisima zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Dvadesetčetvoročasovni zdravstveni nadzor pružaju lekar, medicinske sestre i tehničari.

Prema potrebama, dom koristi usluge Doma zdravlja koji se nalazi u istom naselju kao i usluge laboratorije. Postoje sklopljeni ugovori o poslovnoj saradnji sa vodećim privatnim klinikama u gradu i državnim zdravstvenim ustanovama. Sopstvenim vozilom korisnici se odvoze na redovne specijalističke kontrole uz pratnju medicinskih tehničara.

Redovnu terapiju korisnicima ordinira njihov lekar, a dele medicinski tehničari.

Dom ima ordinaciju za fizikalnu terapiju, koju sprovode četiri fizioterapeuta uz preporuku lekara specijaliste. Lekar, koji radi od ponedeljka do subote učestvuje u proceni potreba korisnika i vodi računa o njihovom psihofizičkom i zdravstvenom stanju.

Ishrana

“Eskulap centar” poseduje sopstvenu, po najvišim standardima opremljenu kuhinju u kojoj se priprema hrana.

Balansirana ishrana je jako važna za očuvanje zdravlja i kondicije naših korisnika. Korisnicima se obezbeđuje hrana u skladu sa propisima zdrave hrane u zavisnosti od njihovog zdravstvenog stanja, potreba, navika, verskih ubeđenja. Zbog toga se, prilikom pripremanja hrane, vodi računa o kvalitetu namirnica i potrebama korisnika. Tokom dana korisnicima se pripremaju 5 obroka i to: doručak, ručak, večera i dve užine.

Prema preporuci lekara pripremaju se dijetalni obroci.

U domu se obeležavaju državni, verski praznici i slave korisnika svečanim jelovnicima, kao i rođendani korisnika koji se obavezno proslavljaju sa rođacima.

Obroci se serviraju u trpezariji, izuzev u slučajevima kada korisnik nije u mogućnosti da obeduje u trpezariji. Tada se večera servira u sobi.

Jelovnik za nedelju dana sačinjava komisija u kojoj je jedan član korisnik doma

 

Eskulap centar – Zeleni vir
 

Topličkih partizanskih odreda b.b.
18 000 Niš, Srbija

+381 (018) 4289 556
+381 (060) 05 99 016

 ivanaeskulap@gmail.com
     Pratite nas na Facebook-u

Kontaktirajte nas

12 + 10 =