+381 (060) 05 99 016 ivanaeskulap@gmail.com
Zeleni vir je miran i tih deo naselja 9.Maj koje pripada niškoj, gradskoj opštini Palilula. U ovom mirnom kraju, u ulici Topličkih partizanskih odreda bb, smešten je novosagrađeni objekat u kome se nalazi dom za odarsle i starije “Eskulap centar”.

Naselje raspolaže kompletno razvijenom gradskom infrastrukturom, domom zdravlja, apotekom, pijacom, osnovnom školom i većim brojem prodavnica.

 

Od centra grada, Zeleni vir je udaljen oko 6km i kroz njega prolazi magistralni put Niš – Prokuplje.

Ovo naselje povezano je sa centrom grada redovnim gradskim autobuskim linijama i kroz njega prolazi nekoliko međugradskih linija koje Niš povezuje sa Prokupljem, Blacem, Kuršumlijom, Doljevcem, Merošinom i drugim mestima.

Eskulap centar – Istorijat
 

Dom za smeštaj starih lica “Eskulap centar” počeo je sa radom 01.09.2011. nakon dobijanja rešenja o ispunjenosti uslova za početak rada i obavljanja delatnosti ustanova socijalne zaštite za smeštaj penzionera i drugih starih osoba od strane Ministarstva rada i socijalne politike. Dom je smešten novosagrađenom, namenski sazidanom objektu kapaciteta 85 korisnika.

Usluge

Nega ukljčuje smeštaj, ishranu, nadzor i pomoć u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba i opštu i zdravstvenu negu i aktivnosti koju obavljaju medicinske sestre i medicinski tehničari uz kontrolu lekara tj doktora medicine.

Smeštaj

U prizemlju doma koje se prostire na 310m2 nalaze se hol-portirnica sa stepenišnim prostorom i liftom, dnevni boravak, trpezarija sa muškim i ženskim toaletima od kojih svaki ima po dve kabine.

Eskulap centar – Zeleni vir
 

Topličkih partizanskih odreda b.b.
18 000 Niš, Srbija

+381 (018) 4289 556
+381 (060) 05 99 016

 ivanaeskulap@gmail.com
     Pratite nas na Facebook-u

Kontaktirajte nas

9 + 8 =